Tilbage

Lasagne med Rodfrugter

4 personer

Ingredienser

  • Sovs:
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 400 g rodfrugter f.eks. pastinakker, persillerødder, knoldselleri
  • 1 rød chili
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g hakket oksekød (eller lam)
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 tsk oregano
  • ----------------
  • Bechamelsauce
  • 4 spsk
  • 6 dl mælk
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ tsk stødt muskatnød
  • 75 g reven mozarella
  • Salt og peber og muskat
  • ----------------------
  • 250 g lasagneplader

Instruktioner

Pil og hak løg og hvidløg.
Skræl gulerødder og rodfrugter og skær dem i skiver.
Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.
---------------------------------------------------------
Varm olien i en gryde og svits løg, chili, hvidløg og rodfrugter et kort øjeblik.
Tilsæt kødet og brun det ved god varme.
Tilsæt tomatpure, hakkede tomater og oregano og lad saucen simre ved svag varme under låg i ca. 15 min.
Smag til med salt og peber.
------------------------------
Mens sovsen simre laves den hvide sovs:
Smelt smørret, rør melet i, og tilsæt mælken lidt ad gangen under omrøring.
Tilsæt muskatnød og ost og smag saucen til med salt og peber.
-------------------------------------------
Læg lagvis lasagneplader, kødsauce og bechamelsauce i et smurt ovnfast fad.
Gentag og slut med et lag bechamelsauce.
---------------------------------------------------
Kom lasagnen i en 180˚ varm ovn og bag i ca 50 min.