Tilbage

Schweizisk Røsti

Mange schweizere betragter den som en nationalret.
Den bruges både som hovedret og som tilbehør til andre retter.

Ingredienser

  • 3/4 kg. kartofler
  • 1 hakket løg
  • salt og peber
  • ----------------------
  • Nogle tilsætter æg for at få det til at hænge bedre sammen- det afhænger af stivelsesindholdet i kartoflerne.

Instruktioner

Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af råkostjernet.
Bland dem med hakkede løg.
Smelt fedtstoffet på en pande.

Kom kartoffelmassen på i et 2-3 cm. tykt lag. Pres det godt sammen og krydr med salt og peber.
Steg det ved svag varme i 15 min.

Vend kartoffelkagen og lad den stege endnu 15 min.
Den skal være blød inden i, men sprød udvendig.
-------------------------------------------------------
Tips:
Lav evt. små røstier- der kan være ca 5 på en pande.