Tilbage

Tarte Tartin

En fransk opskrift på en omvendt æbletærte

Ingredienser

  • 200 gr. hvedemel
  • 80 gr. sukker
  • 75 gr. smør
  • 30 gr. mandler
  • 1 stort æg eller 2 små æg
  • Fyld:
  • 30 g smør
  • 120 g sukker
  • 1 spsk kanel
  • 1 spsk frisk ingefær
  • 1 spsk peber
  • 5 æbler (æblebåde uden skræl)
  • Tilbehør:
  • cremefraiche 18% eller is

Instruktioner

Tænd ovnen på 200 grader

Dej:
Hvedemel, sukker, smør og hakket mandler blandes i en skål til en "crumble".
Rør æg i og dejen stilles til side på køl

I en dyb pande som kan tåle ovn smeltes smør og sukker ved lav til medium varme sammen med krydderierne.
Når det det begynder at karamellisere lægges æble bådene oven på, og det koger videre i et par min.

Tag panden af varmen

Dejen rulles ud på et bord med mel, så dens diameter er lidt større end pandens diameter.
Læg henover panden med æblerne.
Siderne foldes ned langs kanten.

Lav huller i dejen med en gaffel.

Tærten bages i den forvarmede ovn i ca. 25 min.

Når den er færdig, vendes den ud på et fad og serveres evt. cremefraiche eller is.