Tilbage

Tyrkisk gratinerede auberginer/tomater

4 personer
som tilbehør eller selvstændig ret.

Ingredienser

  • 2 stk auberginer
  • 1 dåse hakkede flåede tomater
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 100 g feta
  • 100 g mozzarella
  • en lille grøn chili
  • Olivenolie
  • salt og peber

Instruktioner

Auberginerne skæres i 1 cm tykke skiver, drysses med salt og lægges under let pres i 20 min. til de har afgivet den bitre væske.
Skylles i koldt vand og duppes tørre.

Ristes på begge sider i rigeligt olivenolie på en varm pande og lægges på fedtsugende papir.

Finthakkede løg og hvidløg klares i lidt olie, tomaterne tilsættes og varmes igennem.
Tilsæt hakket persille (gem lidt til pynt) og den hakkede chili.

Smag til med salt og peber.
Aubergineskiverne fordeles i et ildfast fad, tomatsovsen bredes ud over. Fetaen smuldres og drysses over sammen med mozzarellaen.

Bages i ovnen ved 200 grader til osten er smeltet og gylden, ca. 20 min.