Tilbage

Usa: Macaroni og Cheese

Ingredienser

  • 1 Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 4 spsk Margarine
  • 4 spsk Hvedemel
  • 5 dl Mælk
  • 1 tsk Salt
  • friskkværnet peber-hvid
  • et knivspids Cayennepeber
  • 250 gram Cheddar
  • 150 gram Makaroni
  • 100 g Rasp

Instruktioner

Sæt ovnen til 190 grader C. alm. ovn.
Kog makaronien efter anvisningen på pakken.

Smelt smørret i en pande.
Tilsæt løg og hvidløg og sauter til de er bløde.
Tilsæt mel og lad det stege, mens man rører i det indtil det bobler lidt, ca. 2 min.
Tilsæt mælk, lidt ad gangen, og bland det godt efter hver tilsætning.
Sæt det i kog, tilsæt salt, peber og 150 g cheddar.
Rør rundt i endnu 2-3 min.

Smør et ovnfast fad.
Læg den kogte makaroni på bunden.
Hæld ostesaucen over og bland forsigtigt.
Drys resten af osten på toppen.
Fordel raspen over osten.

Bag i 30 min. eller indtil den bliver gylden og saucen bobler.