Tyrkisk brød med dyppelse
Ingredienser
- Brødet:
- 25 g gær
- ½ tsk salt
- ½ spsk sukker
- 2,5 dl lunkent vand
- ca 250 - 260 g hvedemel
- 2 spsk yoghurt og 1 æggeblomme til pensling
- nigellafrø og sesamfrø til drys.
- ----------------------------------------------
- Tomatsalsa: ( ca 3 dl salsa)
- 3 mellemstore tomater, kerner skal fjernes
- 1 fed hvidløg
- 1 mellemstort salatløg
- ½ frisk rød chili
- 1 grøn peber
- 1 håndfuld skyllet bredbladet persille
- ---------------------------------------
- Yoghurtdip:
- 2 dl græsk yoghurt
- 1 knust fed hvidløg
- 1 tsk tørret dild
- salt og peber.
Instruktioner
Opløs gæren, sukker og salt i det lunkne vand og tilsæt hvedemelet.
Ælt dejen til den er smidig og blank, gerne på en røremaskine, det tager omkring 8-10 min.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en tildækket skål, ca. 1 ½ -2 timer.
--------------------------------------------------------------------------------
Del den herefter i to lige store dele.
Tænd ovnen på 250 grader, og rul hver del ud til ca. 1 cms tykkelse.
Kom dejen på en bageplade med bagepapir.
Pensl brødet med en blanding af yoghurt og æggeblomme og drys med nigellafrø og sesamfrø.
Bag brødet i 6-8 min på den øverste rille i ovnen.
--------------------------------------------------------
Server med det samme med de to dips.