Tilbage

Tyrkisk brød med dyppelse

Ingredienser

  • Brødet:
  • 25 g gær
  • ½ tsk salt
  • ½ spsk sukker
  • 2,5 dl lunkent vand
  • ca 250 - 260 g hvedemel
  • 2 spsk yoghurt og 1 æggeblomme til pensling
  • nigellafrø og sesamfrø til drys.
  • ----------------------------------------------
  • Tomatsalsa: ( ca 3 dl salsa)
  • 3 mellemstore tomater, kerner skal fjernes
  • 1 fed hvidløg
  • 1 mellemstort salatløg
  • ½ frisk rød chili
  • 1 grøn peber
  • 1 håndfuld skyllet bredbladet persille
  • ---------------------------------------
  • Yoghurtdip:
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1 knust fed hvidløg
  • 1 tsk tørret dild
  • salt og peber.

Instruktioner

Opløs gæren, sukker og salt i det lunkne vand og tilsæt hvedemelet.
Ælt dejen til den er smidig og blank, gerne på en røremaskine, det tager omkring 8-10 min.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en tildækket skål, ca. 1 ½ -2 timer.
--------------------------------------------------------------------------------
Del den herefter i to lige store dele.
Tænd ovnen på 250 grader, og rul hver del ud til ca. 1 cms tykkelse.
Kom dejen på en bageplade med bagepapir.
Pensl brødet med en blanding af yoghurt og æggeblomme og drys med nigellafrø og sesamfrø.
Bag brødet i 6-8 min på den øverste rille i ovnen.
--------------------------------------------------------
Server med det samme med de to dips.