Tilbage

Grønkålssalat med pærer, figner og tahindressing

Ingredienser

  • 200 g frisk grønkål
  • 2 pærer
  • 150 g tørrede figner
  • 50 g pinjekerner
  • 1 granatæble
  • Tahindressing:
  • 50 g tahin (sesampasta)
  • saft af ½ citron
  • ½ dl vand
  • 1 tsk. flydende honning
  • salt

Instruktioner

Skær stilke og grove ribber fra grønkålen, så der kun er bladene tilbage.
Skyl grønkålsbladene grundigt i koldt vand, og tør dem i en salat-slynge eller med et rent viskestykke. Hak grønkålen fint, eller skær den i meget tynde strimler.

Skyl pærerne, og skær dem i tern uden kernehus.
Skær figner i tynde strimler.
Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er let gyldne.
Halvér granatæblet, og bank på skallen med bagsiden af en grydeske, så kernerne løsner sig. Pil kernerne ud, og fjern de bitre hvide hinder.
--------------------------------------------------------------------------
Tahindressing: Pisk tahin og citronsaft sammen i en skål.
Tilsæt vandet lidt ad gangen, og pisk, til dressingen er cremet og letflydende.
Måske skal du bruge lidt mere eller mindre vand.
Smag dressingen til med honning og salt.
--------------------------------------------------------------------------
Vend grønkål, pærer, figner, pinjekerner og granatæblekerner godt sammen i en skål, og dryp tahin-dressingen over salaten.