Tilbage

Vintergryde med oksekød

4 personer

Ingredienser

  • 500 g. hakket oksekød
  • Olie til stegning
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 500 g. kartofler
  • 200 g. gulerødder
  • ½ knoldselleri
  • ½ hvidkålshoved
  • 4 dl. rødvin (eller bouillion)
  • 1 dåse flåede hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • ½ liter fløde
  • groft salt/peber
  • masser af timian

Instruktioner

  1. Brun kødet i en stor gryde.
  2. Kom hakket løg og hvidløg i, og lad dem blive møre.
  3. Skær kartofler, gulerødder og selleri i små tern og kom i gryden sammen med fintsnittet hvidkål, og lad det stege i 5-7 minutter.
  4. Kom så flåede tomater, tomatpuré og rødvin i gryden og lad det koge i ca 15 min uden låg til det er godt reduceret og kom så fløden i.
  5. Kog videre til saucen har den ønskede konsistens, og smag så retten til med salt, peber og godt med timian