Vintergrønkålssalat
Ingredienser
- 250 g. Grønkål
- 3/4 dl. quinoa
- 200 g. Edamame bønner
- 75 g. parmesanost i flager
- 75 g. tørrede tranebær
- 100 g. ristede pinjekerner
- 1,5 tsk. flagesalt
- 1 tsk. æblecider eddike
- 2 spsk. olivenolie
Instruktioner
Hæld den vasket og grofthakkede grønkål i en stor skål.
Drys salt over.
Hæld olie og eddike over.
Bland salt, olie og eddike i grønkålen i skålen i 5 min med hænderne.
Grønkålen bliver nu mørkere i farven og mere blød og mør.
Lidt vand drypper fra.
Kog quinoaen, afkøl den og bland den i kålen.
Kog edamame bønnerne i 5 min i lidt saltet vand, afkøl dem, og tilsæt dem til salaten.
De øvrige ingredienser tilsættes.
Salaten vendes rundt og pyntes med lidt ekstra parmesanost flager, tranebær og ristede pinjekerner.