Tilbage

Vintergrønkålssalat

Ingredienser

  • 250 g. Grønkål
  • 3/4 dl. quinoa
  • 200 g. Edamame bønner
  • 75 g. parmesanost i flager
  • 75 g. tørrede tranebær
  • 100 g. ristede pinjekerner
  • 1,5 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. æblecider eddike
  • 2 spsk. olivenolie

Instruktioner

Hæld den vasket og grofthakkede grønkål i en stor skål.
Drys salt over.

Hæld olie og eddike over.
Bland salt, olie og eddike i grønkålen i skålen i 5 min med hænderne.
Grønkålen bliver nu mørkere i farven og mere blød og mør.
Lidt vand drypper fra.

Kog quinoaen, afkøl den og bland den i kålen.
Kog edamame bønnerne i 5 min i lidt saltet vand, afkøl dem, og tilsæt dem til salaten.
De øvrige ingredienser tilsættes.

Salaten vendes rundt og pyntes med lidt ekstra parmesanost flager, tranebær og ristede pinjekerner.