Tilbage

Belgiske småkager : Bastogne

Ingredienser

  • 500 gram Hvedemel
  • 2 tsk Natron
  • 175 gram Sukker
  • 50 gram Ingefær, frisk
  • 1 spsk. Ingefær, stødt
  • 1 spsk. Kanel, stødt
  • ½ Citron-skal og saft heraf
  • 225 gram Honning
  • 150 gram Smør

Instruktioner

Bland mel, natron og sukker i en stor røreskål.
Kom fintrevet ingefær, blødgjort smør, citronsaft, revet citronskal og de resterende ingredienser i.
Honningen skal være blød eller tyktflydende.
Hvis den er fast, må den først lunes i en gryde.
Brug evt. en god rørsukkersirup eller akaciehonning.
Rør først dejen sammen i skålen med en stor grydeske.
Ælt den derefter færdig på køkkenbordet og stil den i køleskab 2-3 timer.

Den kan dog godt bages med det samme, men er ikke så let at håndtere.

Skær den afkølede dej i blokke, og tril dem i tykke ruller, der skæres i skiver og sættes på en smurt bageplade.

Bages ved ca. 175° godt 10 min. til de er jævnt brune.
Pas på, de ikke bliver for mørke.
Tag pladen ud sæt dem til afkøling på smørrebrødspapir.

Når alle kager er bagt, har de sandsynligvis brug for at komme i ovnen igen til eftertørring ved svagere varme