Tilbage
Marineret Havkat

Marineret Havkat

4 personer
eller anden fisk....

Ingredienser

Marinade:
½ dl olie
2 spsk sød chilisovs
1 spsk lime saft
2 fed hvidløg-presset
1 spsk sukker
et nip salt
frisk kværnet peber
-------------------------------
500 g havkat- anden fisk kan selvfølgelig også bruges
1 spsk smør
1 lille spidskål
2 porrer
1 dl vand
salt,peber,revet muscat, citronsaft,sukker
1/4 liter piskefløde
1 rød finthakket peberfrugt
1 lille broccoli kogt al dente
-----------------------------------
Serveres med hvad man lyster.
Kartofler, ris, quinoa , quinoasalat, pasta ,bulgur
Måske bare med en god grovbrød til...........

Instruktioner

Bland alle ingredienser til marinaden sammen, evt med en stavblender.
Skær fisken i strimler eller små bidder- hvordan man bedst kan li' det.
Kom marinade og fisk i en frostpose, kom på køl, og lad det trække 6-8 timer.
-----------------------------------------------
Skær porrer i tynde ringe og blanchere dem ca. 3-4 min i smeltet smør.
Skær stokken af spidskålen, skær kålen i tynde strimler og kom det sammen med porrene.
Tilsæt vandet
Efter 5 minutter kommes fløden ved og lad det småkoge til det tykner lidt.
Smag til med salt, peber, muscat, citronsaft og sukker.
--------------------------------------------------------
Kom fisken på en bradepande og kom pladen i en 250 grader varm ovn.
"Bages" i cirka 8 minutter
-------------------------------------------------------
Spidskål/porrer kommes i et fad, fisken lægges ovenpå, og der pyntes med den røde peber og broccolien.