Tilbage
Forloren Hare

Forloren Hare

4 personer
en klassiker!

Ingredienser

  • 500 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 lille revet løg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • ½ dl mælk
  • 1 æg
  • 1 pakke bacon
  • ------------------------
  • 2½ dl letmælk
  • --------------------------------
  • ¼ liter kaffefløde
  • 1 spsk ribsgelé
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk maizena
  • evt. kulør

Instruktioner

Rør det hakkede kød godt med salt og peber.
Tilsæt havregryn, revet løg,½ dl mælk og æg og rør farsen glat.

Kom farsen i et lille ovnfast og form den til et farsbrød.
Del baconskiverne på midten.
Læg dem tæt på farsbrødet og brun det midt i ovnen-Ca. 20 min. ved 225°
Skru ned for ovnen,hæld 2½ dl letmælk omkring farsbrødet og bag det færdigt-Ca.40 minutter ved 175°
Tag farsbrødet ud og hold det varmt.

Fjern mælkeskindet og si mælken over i en tykbundet gryde.
Tilsæt fløden sammen med gelé, salt og peber.
Bring saucen i kog, tag gryden af varmen og jævn med maizena.
Kog saucen ved svag varme og under omrøring. Smag til.

Skær den forlorne hare i skiver, og server med kogte kartofler
eller andet som falder i familiens smag ......