Forloren Hare
en klassiker!
Ingredienser
- 500 g hakket svine- og kalvekød
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 1 lille revet løg
- 1 dl finvalsede havregryn
- ½ dl mælk
- 1 æg
- 1 pakke bacon
- ------------------------
- 2½ dl letmælk
- --------------------------------
- ¼ liter kaffefløde
- 1 spsk ribsgelé
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 1 spsk maizena
- evt. kulør
Instruktioner
Rør det hakkede kød godt med salt og peber.
Tilsæt havregryn, revet løg,½ dl mælk og æg og rør farsen glat.
Kom farsen i et lille ovnfast og form den til et farsbrød.
Del baconskiverne på midten.
Læg dem tæt på farsbrødet og brun det midt i ovnen-Ca. 20 min. ved 225°
Skru ned for ovnen,hæld 2½ dl letmælk omkring farsbrødet og bag det færdigt-Ca.40 minutter ved 175°
Tag farsbrødet ud og hold det varmt.
Fjern mælkeskindet og si mælken over i en tykbundet gryde.
Tilsæt fløden sammen med gelé, salt og peber.
Bring saucen i kog, tag gryden af varmen og jævn med maizena.
Kog saucen ved svag varme og under omrøring. Smag til.
Skær den forlorne hare i skiver, og server med kogte kartofler
eller andet som falder i familiens smag ......