Tilbage
Kartoffelcurry

Kartoffelcurry

4 personer
med blomkål og bønner

Ingredienser

  • 2 tsk korianderfrø
  • 15 g smør
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 2 dl vand
  • 750 g skrællede kartofler i 2 x 2 cm tern
  • 2 spsk rød karrypasta
  • 100 g skyllede røde linser
  • 200 g blomkål i buketter
  • en håndfuld grønne bønner
  • 250 g cherrytomater i halve
  • 1 ds kokosmælk
  • 1 tsk akaciehonning
  • 1¾ tsk groft salt
  • 1 bæger hytteost
  • -------------------------
  • 3 dl friske korianderblade
  • 1 rød chili i tynde ringe

Instruktioner

Knus korianderfrøene.
Kom dem i en tykbundet gryde og skru op til kraftig varme.
Rist i ca. 1 min.
Tilsæt smør og lad det smelte, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min.

Tilsæt vand, kartofler og karrypasta og kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
Kom linser, blomkål, bønner, kokosmælk, honning og salt i og bring retten i kog under omrøring. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. - rør af og til.
Vend hytteost og tomater i, varm igennem og smag curryen til.
Kom kartoffelcurryen i skåle, fordel korianderbladene og pynt med chili.

Server straks med f.eks. lunt naanbrød.