Kartoffelcurry
med blomkål og bønner
Ingredienser
- 2 tsk korianderfrø
- 15 g smør
- 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
- 2 dl vand
- 750 g skrællede kartofler i 2 x 2 cm tern
- 2 spsk rød karrypasta
- 100 g skyllede røde linser
- 200 g blomkål i buketter
- en håndfuld grønne bønner
- 250 g cherrytomater i halve
- 1 ds kokosmælk
- 1 tsk akaciehonning
- 1¾ tsk groft salt
- 1 bæger hytteost
- -------------------------
- 3 dl friske korianderblade
- 1 rød chili i tynde ringe
Instruktioner
Knus korianderfrøene.
Kom dem i en tykbundet gryde og skru op til kraftig varme.
Rist i ca. 1 min.
Tilsæt smør og lad det smelte, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min.
Tilsæt vand, kartofler og karrypasta og kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
Kom linser, blomkål, bønner, kokosmælk, honning og salt i og bring retten i kog under omrøring. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. - rør af og til.
Vend hytteost og tomater i, varm igennem og smag curryen til.
Kom kartoffelcurryen i skåle, fordel korianderbladene og pynt med chili.
Server straks med f.eks. lunt naanbrød.