Tilbage

Perlebygsalat med græskar

Ingredienser

  • 250 g græskar
  • 2 spsk fintsnittet forårsløg eller skalotteløg
  • 4 dl perlebyg (eller perlerug, eller-spelt )
  • ½ dl hakkede, tørrede tranebær
  • ½ dl tørrede abrikoser i tern
  • ½ dl græskarkerner
  • ½ dl hakkede valnødder
  • ½ dl hakket mynte
  • ½ dl hakket persille
  • ------------------------------
  • Dressing:
  • 2 spsk blå birkes
  • 2 spsk reven ingefær
  • 2 fed presset hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft

Instruktioner

Riv græskarret groft.
Kog perlerne i vand, der dækker, ca. 35 minutter.
Afdryp og afkøl.
Bland græskar og løg i perlerne.

Rist græskar og valnødder på en tør pande til de "popper".
Tilsæt alle de øvrige ingredienser.
Rør en dressing af birkes, ingefær, presset hvidløg, olie og citronsaft.
Smag til med salt, peber, citronsaft og evt. et nip sukker.

Hæld dressingen over salaten og vend rundt.