Græskar-risotto med salvie og pinjekerner
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 4 dl risottoris
- 2 dl hvidvin
- 7½ dl hønse- eller grøntsagsbouillon
- 50 g parmesan
- -----------------------
- ½ hokkaidogræskar
- 2 spsk. smør
- -------------------------
- 30 g pinjekerner
- 1 spsk. smør til stegning
- 1 håndfuld frisk salvie
- salt
- friskrevet parmesan
Instruktioner
- GRÆSKARPURÉ:
- fFern kernerne på græskarret, og skær græskarkødet i små tern. (Hokkaidogræskar skal ikke skrælles....)Kog dem i vand i ca. 15 minutter, til de er helt møre.
- Hæld vandet fra.
- Blend græskartern og smør til en helt glat puré med en stavblender.
- Pil og hak løget fint.
- Pil og pres hvidløg.
- Svits løg og hvidløg i smør i en gryde, til løgene bliver klare.
- Krydr med salt og peber, og vend rundt.
- Skyl risene i en sigte, og bland dem med løgene i gryden.
- Hæld hvidvin over, og kog, indtil væden er fordampet.
- Tilsæt varm bouillon, lidt ad gangen, så risene hele tiden kun er akkurat dækkede.
- Lad dem simre, til de er møre og har en lille, lidt hårdere kerne.
- Tilsæt græskarpuré og friskrevet parmesan, og rør rundt.
- Lad risottoen simre, til den får en cremet konsistens.
- SERVERING:
- Rist pinjekernerne let på en tør pande, og stil dem til side.
- Smelt smør på panden, og rist salviebladene, til de bliver sprøde.
- Drys en smule salt og friskrevet parmesan over.
- Pynt risottoen med pinjekerner og salvie, og servér straks.