Tilbage

Rødbedesuppe

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 200 g bagekartofler
  • 750 g rødbeder
  • 1½ spsk olivenolie
  • ½ tsk korianderfrø
  • ½-1 tsk chili, finthakket
  • 1 l vand eller hønsebouillon
  • 1 lime eller ½ citron, saften heraf
  • salt og peber
  • 100 g bacon, skåret i tern
  • 2 spsk peberrod, revet
  • 1 dl persille, hakket.

Instruktioner

Snit løg og hvidløg i mindre stykker. Skræl gulerødder, kartoflerne og rødbederne og skær dem i grove tern.
Opvarm olivenolie i en gryde, og rist løg ved svag varme i ca. 5 min. Tilsæt hvidløg og rist fortsat 1 min. Tilsæt gulerod, kartoffel, rødbede, korianderfrø og chili og rist videre ved svag varme i 7-8 min. Hæld hønsebouillon eller vand herved, og kog suppen i ca. 25 min under låg indtil rødbederne er møre. Blend suppen, og krydr med lime eller citronsaft, salt og peber.
Skær bacon i små tern og steg det sprødt på en pande.
Servér rødbedesuppen med et drys persille, revet peberrod og sprødstegt bacon.

Spis groft brød til din suppe.