Tilbage
Aubergine tikka masala

Aubergine tikka masala

4 personer

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 2 dåser kikærter
  • --------------------------
  • MARINADE:
  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 2 dl græsk yoghurt
  • saft af 1 limefrugt
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 3 tsk. garam masala
  • 2 tsk. salt
  • ---------------------------
  • FLØDESAUCE:
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • smør til stegning
  • 50 g mandler
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 3 dl hønsebouillon
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 dl piskefløde
  • ----------------------------------
  • 4 dl ris
  • 1 dl mandler
  • 1 dl persille

Instruktioner

MARINADE:
Pil og pres hvidløg, og skræl og riv ingefær fint.
Bland alle ingredienserne til marinaden i en stor skål.

Skyl og skær auberginerne i 1 cm tykke skiver, og vend dem i marinaden.
Afdryp kikærter, og vend dem i marinaden.
Lad det hele marinere i mindst 30 minutter, dog gerne natten over i køleskabet.

Tænd ovnen på 225°.
Fordel aubergine, kikærter og marinade på en bageplade beklædt med bagepapir.
Steg det i ovnen i ca. 20 minutter, til aubergineskiverne er møre og gyldne.

FLØDESAUCE:
Pil og hak løgene fint.
Pil og pres hvidløg.
Skræl og riv ingefær fint.
Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde, til løgene bliver klare.
Hak mandler helt fint, og tilsæt.
Tilsæt også tomatpuré, bouillon og gurkemeje, og lad saucen koge op.
Lad den simre i 5 minutter, inden indholdet fra bagepladen vendes i.
Varm retten godt igennem, og rør fløden i.

Kog ris efter anvisningen på pakken.

Rist mandler på en tør pande, og hak dem groft.
Skyl persillen, og hak den fint.
Pynt retten med persille og hakkede mandler.

Servér med ris.