Tilbage
Dampet torsk med hokkaido
Dampet torsk med hokkaido

Dampet torsk med hokkaido

4 personer

Ingredienser

  • 800 g torskefilet
  • 1 hokkaidogræskar
  • 2 fennikler
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk timian (gerne frisk)
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • ½ citron
  • 150 g feta
  • ½ dl græskarkerne

Instruktioner

Tænd ovnen på 200°.
Skrub eller skræl græskarret.
Halvér det på langs, og fjern kernerne.
Skær græskarkødet i mundrette tern, og fordel dem i et ovnfast fad.
Rens fennikler, skær dem i grove skiver, og læg dem i fadet.
Vend græskar og fennikel med olivenolie.
Krydr let med salt og peber, og sæt fadet i ovnen i 25 minutter, til græskaret begynder at blive sprød.

Pil og pres hvidløg.
Vend hvidløg og timian i fadet.
Tilsæt bouillon, fløde og citronsaft, og læg torsken øverst.

Krydr med salt og peber, og top med smuldret feta og græskarkerner.
Sæt fadet i ovnen i yderligere 10 minutter, til torsken er gennemstegt.

Server med hvad man lyster- f.eks. kartoffelbåde.