Dampet torsk med hokkaido
Ingredienser
- 800 g torskefilet
- 1 hokkaidogræskar
- 2 fennikler
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk timian (gerne frisk)
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- ½ citron
- 150 g feta
- ½ dl græskarkerne
Instruktioner
Tænd ovnen på 200°.
Skrub eller skræl græskarret.
Halvér det på langs, og fjern kernerne.
Skær græskarkødet i mundrette tern, og fordel dem i et ovnfast fad.
Rens fennikler, skær dem i grove skiver, og læg dem i fadet.
Vend græskar og fennikel med olivenolie.
Krydr let med salt og peber, og sæt fadet i ovnen i 25 minutter, til græskaret begynder at blive sprød.
Pil og pres hvidløg.
Vend hvidløg og timian i fadet.
Tilsæt bouillon, fløde og citronsaft, og læg torsken øverst.
Krydr med salt og peber, og top med smuldret feta og græskarkerner.
Sæt fadet i ovnen i yderligere 10 minutter, til torsken er gennemstegt.
Server med hvad man lyster- f.eks. kartoffelbåde.