Tilbage

Harissa

Harissa en stærk chilipasta, der serveres til stort set alt i Marokko.
Den er genial til marinader og til at sætte ekstra smag på supper – eller blot som dip til alverdens retter med kød og grøntsager.

Ingredienser

  • 2 st røde peberfrugter (uden frøstand)
  • 2 tsk Stødt koriander
  • 1 tsk.røget paprika
  • 2 tsk.stødt spidskommen
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 2 stk friske røde chili (uden frøstand)
  • 6 tørrede hakkede abrikoser
  • 1/2 citron, saft og skal heraf
  • 1 spsk. salt
  • frisk kværnet peber
  • 1 spsk. Brun Farin
  • 5 revne fed hvidløg
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/2 dl kogende vand

Instruktioner

Rist krydderierne kortvarigt på en tør pande.

Kør alle ingredienserne i en foodproccesor til en grov masse.

Hældes op i en glaskrukke og opbevares i køleskabet.