Tilbage
Dhal ----på gule ærter!

Dhal ----på gule ærter!

4 personer

Ingredienser

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3-4 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 1 tsk. spidskommenfrø
  • 1 tsk. karrypulver
  • 2 store bagekartofler
  • 4 dl gule flækærter
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. garam masala, f.eks. fra Santa Maria
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ¾ l grøntsagsbouillon
  • salt og friskkværnet peber
  • ---------------------------------------
  • 1 rødløg
  • cremefraiche 18 %
  • frisk koriander

Instruktioner

Pil og hak løg.
Pil og pres hvidløg.
Skræl og riv ingefær fint.
Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde.
Knus korianderfrø og spidskommenfrø i en morter, og tilsæt sammen med karry.
Lad det stege, til krydderierne begynder at dufte.
Skræl kartofler, skær dem i mundrette tern, og vend dem i gryden.
Skyl flækærter i en sigte.
Tilsæt gurkemeje, garam masala, flækærter, hakkede tomater og bouillon.
Lad retten simre i 30 minutter, til flækærterne er møre.
Smag til med salt og peber.

Pil og skær rødløg i papirtynde både, og servér dhal med rødløg, cremefraiche og koriander på toppen.