Tilbage

Hokkaidogryde

4 personer

Ingredienser

  • 250 g hokkaido
  • 50 g røde linser
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bouillonterning
  • ½ dåse hakkede tomater
  • 100 g helbladet spinat, frost
  • 1 dåse kikærter
  • ½-1 tsk. salt
  • ½-1 tsk. korianderfrø
  • ½-1 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. chiliflager
  • -----------------------------
  • flute
  • 4 spsk. græsk yoghurt
  • 20 g smør

Instruktioner

Skær hokkaido i tern – gerne med skræl.
Skyl linserne, og hak løg og hvidløg.

Kom hokkaido, linser, løg, hvidløg og bouillonterning i en gryde med ¾ liter vand, og kog i 15 minutter.

Hæld lidt af vandet fra – men gem det – så vandet kun lige dækker grøntsagerne.
Blend grundigt med en stavblender til en mos.

Tilsæt hakkede tomater, spinat, kikærter, salt, koriander, spidskommen og chili.

Varm retten igennem i cirka fem minutter.
Justér konsistensen med lidt af kogevandet og smag eventuelt til med flere krydderier.

Servér hokkaidogryden med en spiseskefuld fraiche på toppen, varme flutes og smør.
Pynt evt med lidt frisk timian.