Tilbage
Orientalsk inspireret.....

Orientalsk inspireret.....

4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed presset hvidløg
  • 400 g søde kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt fennikelfrø
  • 3-5 dl bouillon
  • 75 g tørrede abrikoser
  • 200 g frisk spinat
  • 1 dåse kikærter fra dåse
  • ½ tsk. salt
  • kværnet peber
  • ------------------------------
  • 1 bundt frisk koriander (hvis man kan lide det)
  • 2 dl græsk yoghurt

Instruktioner

Hak løget, pres hvidløget.
Skræl de søde kartofler og skær i tern.

Varm olien i en gryde.
Tilsæt løg, hvidløg og krydderier og steg et øjeblik.

Kom de søde kartofler i, og vend forsigtigt rundt.
Tilsæt 3 dl bouillon og abri­koser skåret i mindre stykker.
Læg låg på gryden, lad det simre ved svag varme ca. 15 minutter, til de søde kartofler er møre.
Spæd eventuelt til med mere bouillon undervejs.

Skyl spinaten, slyng den tør og hak den groft.

Afdryp kikærterne, og vend dem i retten sammen med spinat.
Lad det simre i yderligere ca. 5 minutter, til spinaten falder sammen, og kikærterne er lune. Smag til med salt og peber og servér med masser af friske koriander og yoghurt rørt med citron- eller limesaft.