Tilbage

Grossererens Livret

3-4 personer
En opskrift fra det gamle danske køkken-
med rester af hamburgerryg

Ingredienser

  • 2 porrer
  • En rest kogt hamburgerryg el. skinke, ca. 250 g
  • 4-5 kogte, kolde kartofler
  • Sauce
  • 20 g smør
  • 3 spsk. mel
  • 4 dl mælk
  • ½ tsk. dijonsennep
  • 100 revet ost, gerne emmentaler

Instruktioner

Snit porrerne og skyl dem.
Kog dem 3-4 min. og hæld dem i en sigte.
Skær hamburgerryggen i strimler og kartoflerne i skiver.
Læg kartofler, hamburgerryg og porrer i et ildfast fad.

Sauce:
Smelt smørret i en gryde, pisk melet i og spæd med mælken lidt ad gangen.
Kog det igennem og tag gryden fra varmen.
Smag til med sennep, salt og peber og rør halvdelen af osten i.
Hæld saucen over hamburgerryg, kartofler og porrer og drys resten af osten over.
Gratiner i ovnen på midterrillen ca. 20 min. ved 225°

Tip:
Vælg til en meget hurtig udgave færdig mornaysauce og rør den med sennep. Drys med 50 g ost.