Tilbage
Græsk torsk med ovnkartofler og tzatziki

Græsk torsk med ovnkartofler og tzatziki

4 personer

Ingredienser

  • 800 g torskefilet
  • 1 dåse butterbeans
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 usprøjtet citron
  • salt og peber
  • 100 g feta
  • 360 g grønne oliven
  • 50 g rucola
  • ------------------
  • OVNKARTOFLER:
  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. tørret oregano
  • salt
  • ------------------
  • TZATZIKI:
  • 1 agurk
  • salt
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dl græsk yoghurt 10 %
  • ½ citron
  • peber

Instruktioner

Ovnkartofler:
Tænd ovnen på 200°.
Skrub eller skræl kartofler, og skær dem i både.
Fordel kartoffelbådene på en bageplade beklædt med bagepapir.
Vend dem med olie, oregano og salt.
Bag kartoflerne i ovnen i 40 minutter.

Tzatziki:
Skyl agurk, og riv den groft.
Drys med lidt salt, og afdryp agurken i en sigte.
Pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber.
Pres den sidste væde af agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten.
Stil skålen på køl.

Læg torskefileter i et ovnfast fad.
Dræn butterbeans, og skyl dem i en sigte.
Fordel dem i fadet rundt om torsken.
Dryp olie over.
Skyl og hak persille, og drys det over fadet.
Riv citronskal fint over fadet, og pres herefter citronsaft over fadet.
Krydr med salt og peber, og smuldr feta over.
Bag fadet i ovnen i 15 minutter samtidig med kartoflerne, til torsken er gennemstegt.
Fordel oliven over fadet, og servér med ovnkartofler, tzatziki og skyllet rucola.