Tilbage

Up-side-down-kage

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 3 spsk. brun farin
  • 4 ananasskiver fra dåse eller anden frugt
  • ---------------------------
  • Dej:
  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • 2 tsk. revet usprøjtet citronskal
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 g hvedemel
  • -----------------------------
  • evt flødeskum

Instruktioner

For en springform med bagepapir, eller brug en silikonebageform (ca. 20 cm i diameter).
Smelt 50 g smør, og hæld smørret i bunden af formen.
Drys sukker over.
Læg afdryppede skiver af ananas på.

Rør smør og sukker sammen.
Tilsæt æggene et ad gangen.
Rør citronskal, saft og vaniljesukker i.
Bland bagepulver og hvedemel, og sigt det i.
Vend dejen sammen.
Fyld dejen over ananas eller frugt.

Bag kagen ved 175 gr. i ca. 45-50 min. på midterste ovnribbe.
Stik et spyd i kagen, og se, om der sidder dej på, gør der det, skal den have lidt mere.
Køl kagen af.
Vend kagen ud på et fad.
Server evt med flødeskum.