Tilbage
Stockholmskager

Stockholmskager

ca 50 stk
med syltetøj

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 3/4 dl sukker
  • 1 æggeblomme
  • 2 tsk vanillesukker
  • 3,5 dl hvedemel
  • ---------------
  • hindbærmarmelade til fyld
  • ---------------
  • glasur

Instruktioner

Rør smør og sukker
Tilsæt æggeblomme og vanillesukker.
Rør mel i dejen til den er smidig.

Form dejen til 2 ruller, og lad dem hvile i køleskab mindst en times tid.

Skær stængerne i ca 1 cm tykkelse og læg dem på plader med bagepapir.
Lav en fordybning midt i hver og kom syltetøj i.
Bag kagerne midt i en forvarmet ovn-175 grader og bag dem i ca 14 min eller til de er lyst gyldne.

Lad kagerne køle af på en rist.
Efter afkøling pensles de med glasur.

Opbevares i en kagedåse med tætsluttende låg og med smørrebrødspapir mellem lagene.