Tilbage

Karameller

Ingredienser

  • sukker 250 g
  • piskefløde 3 dl
  • glukosesirup 180 g
  • stødt kanel 2 tsk.
  • lidt salt

Instruktioner

  1. Hæld sukkeret i en tykbundet gryde, og lad det smelte ved middelvarme.
  2. Varm piskefløde og glukosesirup op i en anden gryde.
  3. Når al sukkeret er smeltet, og karamellen har taget en lille smule farve, tilsættes fløde- og glukoseblandingen lidt ad gangen, mens du rører hele vejen rundt i gryden med fx en dejskraber.
  4. Lad blandingen koge ved middelvarme, til den er 122°. Kontrollér temperaturen med et madtermometer.
  5. Tilsæt stødt kanel og salt, når karamellen er næsten færdig.
  6. Rør grundigt igennem, og hæld straks karamellen over i en form eller en ramme smurt med lidt olie.
  7. Lad karamellen køle lidt af, før den skæres ud i passende stykker.