Tilbage
Pæretærte

Pæretærte

Ingredienser

  • 4 Pærer
  • 250 g Hvedemel
  • 150 g Smør
  • 150 gram Sukker
  • 1 tsk. Vanillesukker
  • 1 Æg
  • 1 spsk. Vand

Instruktioner

Smuldr smørret i melet, tilsæt sukker og vanillesukker. Saml dejen med æg og vand.

Rul halvdelen af dejen ud og fordel den i en smurt tærteform.

Skæl pærerne, fjern kernehuset og del dem i halve. Fordel de otte halve pærer på bunden.
Eller skær pærene i tykke skiver og anret pænt i en cirkel.

Rul resten af dejen ud og læg den over pærerne. Pensl med vand og drys med lidt sukker.

Bag tærten ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.

Server tærten lun med enten creme fraiche eller flødeskum.