Tilbage

Kanelstang

Ingredienser

  • 70 g Smør
  • 1.5 dl. Sødmælk
  • 25 g Gær
  • 1 Æg
  • 250 g Hvedemel
  • ½ spsk Sukker
  • 1 knsp stødt Kardemomme
  • -----------------------------
  • Remonce:
  • 100 gram Smør
  • 90 gram Sukker
  • 15 gram Brun farin
  • 1 spsk. Sirup, mørk
  • 1 spsk. Kanel, stødt
  • -----------------------------
  • Man kan også komme kagecreme på,
  • lave en portion selv, eller brug en færdig vanille creme (pulver)
  • Pensling:
  • 1 Æg
  • -----------------
  • Glasur:
  • Flormelis
  • Vand

Instruktioner

Mælken lunes.
Gæren smuldres i og røres ud. smør smeltes og tilsættes (den må også kun være lunken, køl evt. af i vandbad)
Æg tilsættes og røres ud i.
Mel sigtes i dejen og dejen æltes til den er blank og smidig.

Dejen deles i 2 stykker som begge rulles ud til ca. 30x20 cm.


Remonce:
Alle ingredienserne røres sammen.

Remoncen smøres ud på de udrullede dejstykker.
Kagecremen smøres ovenpå hvis man vil dette.
Dejen trilles sammen til 2 ruller. Der klippes i dejen, næsten til bunden, med 1-2 cm. mellemrum, dejstykkerne trækkes lidt ud til siderne, modsat af hinanden.
hæver i ca. 15 min.

Stængerne pensles evt. og bages ved 200 grader i ca. 18 min.

Når kagen er afkølet lidt kommes glasur på.