Kanelstang
Ingredienser
- 70 g Smør
- 1.5 dl. Sødmælk
- 25 g Gær
- 1 Æg
- 250 g Hvedemel
- ½ spsk Sukker
- 1 knsp stødt Kardemomme
- -----------------------------
- Remonce:
- 100 gram Smør
- 90 gram Sukker
- 15 gram Brun farin
- 1 spsk. Sirup, mørk
- 1 spsk. Kanel, stødt
- -----------------------------
- Man kan også komme kagecreme på,
- lave en portion selv, eller brug en færdig vanille creme (pulver)
- Pensling:
- 1 Æg
- -----------------
- Glasur:
- Flormelis
- Vand
Instruktioner
Mælken lunes.
Gæren smuldres i og røres ud. smør smeltes og tilsættes (den må også kun være lunken, køl evt. af i vandbad)
Æg tilsættes og røres ud i.
Mel sigtes i dejen og dejen æltes til den er blank og smidig.
Dejen deles i 2 stykker som begge rulles ud til ca. 30x20 cm.
Remonce:
Alle ingredienserne røres sammen.
Remoncen smøres ud på de udrullede dejstykker.
Kagecremen smøres ovenpå hvis man vil dette.
Dejen trilles sammen til 2 ruller. Der klippes i dejen, næsten til bunden, med 1-2 cm. mellemrum, dejstykkerne trækkes lidt ud til siderne, modsat af hinanden.
hæver i ca. 15 min.
Stængerne pensles evt. og bages ved 200 grader i ca. 18 min.
Når kagen er afkølet lidt kommes glasur på.