Tilbage
Bedstefars Skæg

Bedstefars Skæg

Ingredienser

  • 125 g smør eller margarine
  • 125 g Sukker
  • 4 æggeblommer
  • 2 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 dl mælk
  • ---------------------
  • Fyld
  • 5 spsk jordbærsyltetøj......
  • eller anden syltetøj som man bedst kan li'.... En god rabarberkompot er også god!
  • --------------------------
  • Marengs
  • 4 æggehvider
  • 250 g (3 dl) Dansukker Sukker

Instruktioner

Fedtstof og sukker røres let og luftigt.
Æggeblommerne røres i en ad gangen.
Mel og bagepulver blandes og vendes i dejen skiftevis med mælken.
Dejen fyldes i en lille, smurt bradepande, en lille en, 20 x 30 cm.
Bages i 15 minutter ved 175 °C.
Kagen tages ud, og der smøres et tyndt lag syltetøj på den.

Æggehviderne piskes stive.
1 dl af sukkeret tilsættes under fortsat piskning.
Resten af sukkeret vendes i marengsmassen.
Marengsen fordeles over kagen, der bages i yderligere 15 minutter.