Bedstefars Skæg
Ingredienser
- 125 g smør eller margarine
- 125 g Sukker
- 4 æggeblommer
- 2 dl hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1/2 dl mælk
- ---------------------
- Fyld
- 5 spsk jordbærsyltetøj......
- eller anden syltetøj som man bedst kan li'.... En god rabarberkompot er også god!
- --------------------------
- Marengs
- 4 æggehvider
- 250 g (3 dl) Dansukker Sukker
Instruktioner
Fedtstof og sukker røres let og luftigt.
Æggeblommerne røres i en ad gangen.
Mel og bagepulver blandes og vendes i dejen skiftevis med mælken.
Dejen fyldes i en lille, smurt bradepande, en lille en, 20 x 30 cm.
Bages i 15 minutter ved 175 °C.
Kagen tages ud, og der smøres et tyndt lag syltetøj på den.
Æggehviderne piskes stive.
1 dl af sukkeret tilsættes under fortsat piskning.
Resten af sukkeret vendes i marengsmassen.
Marengsen fordeles over kagen, der bages i yderligere 15 minutter.