Tilbage

Fransk citrontærte med marengs

Ingredienser

  • 50 g grahamsmel
  • 125 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 75 g koldt smør
  • ca. 3 spsk. mælk
  • -------------------------
  • CITRONCREME
  • fintrevet skal af 2 usprøjtede citroner
  • saft af 2 citroner (1 dl)
  • 1½ spsk. hvedemel
  • 125 g flormelis
  • 1 dl mælk
  • 3 hele æg
  • 3 æggeblommer
  • 50 g smør
  • ---------------------------
  • MARENGS
  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 1 tsk. citronsaft

Instruktioner

Tærtebund:
Bland de 2 slags mel, salt og sukker i en skål.
Skær det kolde smør i tynde skiver, og smuldr det i melet.
Tilsæt mælk, og ælt dejen hurtigt sammen.
Klap dejen til en flad cirkel; pak den ind i husholdningsfilm, og læg på køl i ca. 30 minutter.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en cirkel på ca. 30 cm i diameter, og læg den i tærteformen. Tryk dejen forsigtigt ud i formen, skær overskydende dej væk. Prik dejen med en gaffel, og stil den på køl i 30 minutter. Bag den derefter i en 200° varm ovn i ca. 20 minutter (180° varmluft), til den er bagt helt færdig. Tag tærteformen ud af ovnen, og lad den køle af.
---------------------------------------------------------------------
Citroncreme:
Pisk citronskal, citronsaft, mel, flormelis, mælk, æg og æggeblommer sammen i en gryde, og kog cremen godt igennem under piskning.
Skær smør i små tern, og pisk det i cremen.
Fordel cremen i den bagte tærtebund, og sæt på køl.
---------------------------------------------------------------------
Marengs:
Pisk æggehviderne skummende med en elpisker.
Tilsæt 4 spsk. sukker og citronsaft, og pisk videre, til æggehviderne er helt stive.
Vend resten af sukkeret i med en ske.
Kom marengsen i en sprøjtepose med en stor, stjerneformet tylle, og sprøjt marengsen op på hele tærten.
Bag tærten i ovnen ved 250° i ca. 10 minutter, til marengsen er gyldenbrun.