Hindbær-snitter
Ingredienser
- 200 g smør
- 350 g hvedemel
- 150 g flormelis
- 1 spsk vanillesukker
- 1 æg
- 1 tsk bagepulver
- ------------------
- til glasur:
- 200 g flormelis
- 2 spsk vand
- ----------------
- 1½ dl hindbærmarmelade
- ------------------------------
- krymmel, frysetørrede hindbær , el.a. til pynt
Instruktioner
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
Tilsæt flormelis , bagepulver og vaniljesukker og saml hurtigt dejen med ægget.
Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
Del dejen i 2 portioner.
Rul hver portion ud til en firkant (ca. 20 x 30 cm).
Del igen dejen på langs og bag de 4 dejplader på en plade med bagepapir, til de er gyldne.
Bagetid
20-25 min. ved 175°.
Lad kagerne køle helt af på en bagerist.
------------------------------
Glasur
Rør glasuren sammen.
Smør marmeladen på 2 af kagerne og glasuren på de andre 2.
Læg dem sammen med glasuren opad.
Skær kagerne i 5-6 cm hindbærsnitter.
Drys med pynt.