Tilbage

Eton Mess

en dessert fra England!

Ingredienser

  • MARENGS
  • 175 g sukker
  • 3 stk. æggehvider
  • 1 stk. vaniljestang
  • et nip salt
  • -----------------------------
  • FYLD
  • 500 g friske, modne jordbær
  • 1/2 l piskefløde
  • 2 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • --------------------
  • evt lidt hakket chockolade

Instruktioner

Pisk æggehviderne med et nip salt, indtil de skummer.

Pisk videre, mens sukkeret tilsættes lidt efter lidt.
Når hviderne er stiftpiskede, spredes massen ud på bagepapir på en bageplade, som sættes i ovnen ved 110 grader.
Lad marengsen bage i en times tid.
Tag den ud og lad den køle af.

Rens jordbær og skær dem ud i kvarte eller halve, afhængig af størrelsen.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, skil vaniljekornene fra hinanden med sukker.
Pisk fløden til blødt flødeskum, som smages til med flormelis og vanillesukker.
Bræk marengsen op i mindre stykker og vend dem i flødeskummet.
Vend ligeledes bærrene i massen, men gem eventuelt lidt jordbær til pynt
.
Kom desserten i portionsglas, og pynt med jordbær (+evt chockolade) efter ønske.
Server inden marengsen bliver blød.