Tilbage

Irish -coffee tærte

Ingredienser

  • bund:
  • 12 digestive kiks
  • 125 g. smør
  • fyld:
  • 2 past. æggeblommer og 2 hvider
  • 3/4 dl farin
  • 4 blade husblas
  • 3/4 dl meget stærk pulverkaffe
  • 3/4 dl whisky
  • 1½ dl piskefløde
  • pynt kaffebønner (moccabønner) chokolade og flødeskum.

Instruktioner

  1. knus kiks og bland dem med smeltet smør.
  2. tryk blandingen ud i en (ca 23 cm) tærte-eller springform
  3. bag i ovn ved 170 g. i 5-6 min.
  4. køles af.. i formen
  5. fyld: pisk æggeblommer og farin godt til en æggesnaps
  6. smelt udblødt husblas i lidt af kaffen.
  7. tilsæt resten af kaffen og wiskyen--i husblasblandingen--
  8. pisk blandingen i ægge-farinsnapsen.
  9. tilsæt pisket fløde
  10. og vend til sidst de stift piskede æggehvider i ..
  11. hæld blandingen oven på bunden i formen -- og lad det stivne i køleskab et par timer.
  12. pynt med lidt kaffebønner --høvlet chokolade og flødeskum