TilbageIrish -coffee tærte
Ingredienser
- bund:
- 12 digestive kiks
- 125 g. smør
- fyld:
- 2 past. æggeblommer og 2 hvider
- 3/4 dl farin
- 4 blade husblas
- 3/4 dl meget stærk pulverkaffe
- 3/4 dl whisky
- 1½ dl piskefløde
- pynt kaffebønner (moccabønner) chokolade og flødeskum.
Instruktioner
- knus kiks og bland dem med smeltet smør.
- tryk blandingen ud i en (ca 23 cm) tærte-eller springform
- bag i ovn ved 170 g. i 5-6 min.
- køles af.. i formen
- fyld: pisk æggeblommer og farin godt til en æggesnaps
- smelt udblødt husblas i lidt af kaffen.
- tilsæt resten af kaffen og wiskyen--i husblasblandingen--
- pisk blandingen i ægge-farinsnapsen.
- tilsæt pisket fløde
- og vend til sidst de stift piskede æggehvider i ..
- hæld blandingen oven på bunden i formen -- og lad det stivne i køleskab et par timer.
- pynt med lidt kaffebønner --høvlet chokolade og flødeskum