Tilbage
Kaffemarmorkage

Kaffemarmorkage

Ingredienser

  • 200 g Hvedemel
  • 200 g smør eller margarine
  • 200 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 4 hele æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ dl meget stærk kaffe (espresso)
  • ½ dl mel

Instruktioner

  1. Rør blødgjort fedtstof og sukker til det er let og luftigt.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
  3. Sigt Hvedemel,vanillesukker og bagepulver sammen, og kom det i dejen. Rør kun til dejen er ensartet.
  4. Tag ⅓ af dejen fra og rør kaffe og sigtet mel i.
  5. Anbring den lyse dej i en smurt og meldrysset bageform (2 liter), og fordel kaffedejen ovenpå. Så får kagen det rigtige marmorerede udseende, mens den bages som sandkage.
  6. Bagetid:
  7. Ca. 1 time i en forvarmet ovn ved 175° C (varmluft 150° C) på ovnens nederste rille.