Valnøddetærte
Ingredienser
- Mørdej:
- 100 smør
- 100 g flormelis
- 50 g blendede valnødder
- 1 æg
- 200 g mel
- -------------------
- Fyld:
- 60 g smør
- 300 g sirup
- 60 g farin
- 2 stang vanille
- 1 knsp salt
- 100 g hakkede valnøddekerner
- 2 æg
Instruktioner
Mørdejen samles af de 5 ingredienser, pakkes ind og sættes i køleskab min. 2 timer.
Rul dejen ud og beklæd en tærteform med det. Prik bunden med en gaffel og forbag bunden i 10 minutter ved 180°.
Smør,sirup,farin, marven fra vanillestængerne, salt, valnøddekernerne og æg sættes over i en gryde og opvarmes under omrøring til smørret er smeltet.
Fyldet kommes i den forbagte tærtebund og bages igen ved 225° i 20-25 minutter (fyldet bobler).
Tærten afkøles og nydes med iskold flødeskum!!!!!