Tilbage

Valnøddetærte

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 100 smør
  • 100 g flormelis
  • 50 g blendede valnødder
  • 1 æg
  • 200 g mel
  • -------------------
  • Fyld:
  • 60 g smør
  • 300 g sirup
  • 60 g farin
  • 2 stang vanille
  • 1 knsp salt
  • 100 g hakkede valnøddekerner
  • 2 æg

Instruktioner

Mørdejen samles af de 5 ingredienser, pakkes ind og sættes i køleskab min. 2 timer.

Rul dejen ud og beklæd en tærteform med det. Prik bunden med en gaffel og forbag bunden i 10 minutter ved 180°.

Smør,sirup,farin, marven fra vanillestængerne, salt, valnøddekernerne og æg sættes over i en gryde og opvarmes under omrøring til smørret er smeltet.

Fyldet kommes i den forbagte tærtebund og bages igen ved 225° i 20-25 minutter (fyldet bobler).

Tærten afkøles og nydes med iskold flødeskum!!!!!