Tilbage

Indbagt laks

4-6 personer

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 1 bdt frisk dild
  • 1 bdt kruspersille
  • 1 bdt purløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g flødeost naturel
  • 2 økologiske citroner
  • 600 g fersk laksefilet uden skind og ben
  • 2 tsk. salt
  • 1 rulle butterdej
  • 1 æg
  • 1 spsk. sorte sesamfrø

Instruktioner

  1. Pil og pres hvidløgsfeddene.
  2. Hak krydderurterne.
  3. Varm olien op i en stor pande og svits hvidløgene et par minutter.
  4. Tilsæt krydderurter, og lad dem blive bløde og falde sammen.
  5. Kom det hele i en skål, og rør forsigtig flødeosten i.
  6. Riv skallen af citronerne, og vend den i blandingen.
  7. Skær laksefileterne på langs i strimler, og gnid dem med salt.
  8. Læg dem på midten af butterdejen oven på hinanden for at få højde på. Smør med krydderurtecremen.
  9. Skær nu butterdejens sider i strimler, der er 2 cm bredde, og læg dem skiftevis hen over laksen.
  10. Pisk ægget sammen, pensl butterdejen, og drys med sesamfrø.
  11. Bag laksen i ovnen i ca. 25 minutter ved 200°.