Bøf Stroganoff
Ingredienser
- 1 1/2 dl oksefond
- 500 gram oksekød i strimler
- 200 g bacon
- 50 g smør
- 2 spiseske tomatpure
- 300 gram champignon
- 2 1/2 dl creme fraiche
- 2 spsk sød paprika
- 2 laurbærblade
- 1 tsk grov sennep(kan udelades)
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spiseske mel
Instruktioner
Oksekødet skæres i strimler, vendes i mel tilsat salt og peber,og brunes af på en pande med paprika.
Løg og bacon brunes på samme pande.
Det hel kommes i en tykbundet gryde og oksefond eller vand hældes på.
Gryden bringes i kog og der skummes af for urenheder.
Når der er skummet godt af skrues ned for gryden så den står og simre.
Lad gryden simre i 2-3 timer, eller indtil kødet er mørt.
Mens gryden står og simre skæres champignon i skiver og ristet hårdt af på en pande.
Champignon puttes op til kødet og de får lov til at simre med i retten i den sidste halve time.
Inden retten er færdigt tilsættes tomat koncentrat og creme fraiche og der smages til med salt og peber.
Serveres med kartoffelmos eller løse ris