Tilbage
Bøf Stroganoff

Bøf Stroganoff

4 personer

Ingredienser

  • 1 1/2 dl oksefond
  • 500 gram oksekød i strimler
  • 200 g bacon
  • 50 g smør
  • 2 spiseske tomatpure
  • 300 gram champignon
  • 2 1/2 dl creme fraiche
  • 2 spsk sød paprika
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk grov sennep(kan udelades)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spiseske mel

Instruktioner

Oksekødet skæres i strimler, vendes i mel tilsat salt og peber,og brunes af på en pande med paprika.
Løg og bacon brunes på samme pande.
Det hel kommes i en tykbundet gryde og oksefond eller vand hældes på.
Gryden bringes i kog og der skummes af for urenheder.
Når der er skummet godt af skrues ned for gryden så den står og simre.
Lad gryden simre i 2-3 timer, eller indtil kødet er mørt.

Mens gryden står og simre skæres champignon i skiver og ristet hårdt af på en pande.
Champignon puttes op til kødet og de får lov til at simre med i retten i den sidste halve time.

Inden retten er færdigt tilsættes tomat koncentrat og creme fraiche og der smages til med salt og peber.

Serveres med kartoffelmos eller løse ris