Tilbage
Gratin med oksekød og kartofler

Gratin med oksekød og kartofler

Ingredienser

  • 400 gram hakket oksekød
  • 1 stort løg finthakket
  • 2 fed hvidløg
  • 3 gulerødder i små tern
  • 3 spiseskefulde soltørrede tomater hakkede
  • 1 spiseskefuld balsamicoeddike
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille dåse tomatpasta
  • 2,5 deciliter madlavningsfløde
  • 4 kviste timian el 2 tsk tørret timian
  • lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • ------------------
  • 4 store kartofler (evt bage-) rives groft
  • 1 stort løg finthakket
  • 2 æg
  • 2 spiseskefulde majsstivelse
  • salt og friskkværnet peber

Instruktioner

Brun oksekødet i lidt fedtstof.
Tilsæt løg, hvidløg,gulerødder og soltørrede tomater-g lad det brune med i 2 minutter.

Kom balsamico ved sammen med hakkede tomater, tomatpasta, timian og madlavningsfløde.
Smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.

skræl og rive kartofler og komdet i en skål med finthakket løg. Kom æg og majsstivelse i, og krydr med salt og friskkværnet peber. Rør godt sammen.
Smør et ildfast fad ,og fordel kødsovsen i fadet.
Derefter fordeles indholdet med de revne kartofler forsigtigt over kødsovsen i et jævnt lag.

Bag din kartoffelgratin med oksekød i ca. 30 minutter midt i en 200 grader varm ovn.