Tilbage

Farmors Pebernødder

Ingredienser

  • 500 g mel
  • 1 tsk sort peber
  • 1 tsk hvid peber
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk hjortetakssalt
  • 250 g sukker
  • 250 g smør
  • 2 æg
  • 1 dl mælk

Instruktioner

Bland alle tørre ingredienser.
Hak smør i melblandingen og findel med fingrene.
Tilsæt æg og mælk og saml dejen hurtigt.
Rul dejen ud til stænger på et meldrysset bord. (Hvis dejen er for blød tilsættes lidt mere mel, men den skal være fugtig).
Skær stængerne i hasselnødstore stykker, rul stykkerne til kugler og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag pebernødderne i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter - de skal være gyldenbrune.
Lad dem afkøle på pladen før de lægges i en tætsluttende beholder.