Tilbage

Grahamsbrød (med lang holdbarhed)

Ingredienser

  • DDag 1:
  • 2dl grahamsmel
  • 2dl kogende vand
  • Dag 2:
  • 1 dl koldt vand
  • 1 dl kærnemælk
  • 15 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk Rapsolie
  • ca. 350 g grahamsmel

Instruktioner

  1. Bland de 2 ingredienser på 1. dagen, rør rundt, dæk skålen med film og lad den stå på køkkenbordet til næste dag.
  2. 2. dagen:
  3. Tilsæt alle ingredienserne til "grøden" og ælt godt til det hænger sammen i en stor klump.
  4. Hæld dejen i en brødform og fordel den jævnt. Pensl den med olie. Dæk den til med film og stil den på køl 4-6 timer (eller natten over).
  5. Tænd ovnen på 200° , pensl brødet med mælk, og kom den i ovnen. Bag ca 50 min.