Tilbage
Leverpostej

Leverpostej

Her er den mest tradionelle opskrift på leverpostej; og den som jeg synes smager bedst

Ingredienser

  • 300 g hakket svinelever
  • 150 g hakket spæk
  • 3 dl mælk
  • 3 spsk mel
  • 25 g smør eller margarine
  • 2 spsk revet løg
  • 1 æg
  • 1 tsk allehånde
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1 spsk sukker

Instruktioner

Smelt smørret i en gryde og lav en opbagning af mel og mælk.
Tag gryden fra varmen og tilsæt resten af ingredienserne.
Hæld massen i en ovnfast form.

Bag i vandbad på nederste ribbe ved 180° i ca. 1 time.

Nogle sværger til at der skal ansjoser i leverpostej. Dét er så en smags sag!
I så fald du har lyst til dét, så kom 1-2 ansjoser i, plus væden fra dåsen

TIPS:
En mere fedt-fattig udgave af ovenstående opskrift, lyder således at man erstatter spækket med
2 revne kartofler (eller 1 rå reven kartoffel, 1 reven gulerod og 1 reven persillerod).
Fremgangsmåden er den samme som ovenstående opskrift.