Fiskelasagne
en skøn måde at få spist en masse god fisk!
Ingredienser
- 1 kg torske- eller sejfilét
- 100 g rejer
- 2 løg
- 3 porrer i tynde ringe (ca. 300 g)
- 1 kg gulerødder-revne
- 1 fed hvidløg
- 700 g frisk spinat
- 4 dl grøntsagsbouillon
- ½ usprøjtet citron
- 1 tsk stødt koriander
- Salt, peber
- Evt lidt chili
- 25 g smør
- ----------------------
- SOVS:
- 6 spsk. Smør
- 6 spsk. Hvedemel
- 1 l Sødmælk
- Muskat, friskrevet
- Salt
- Peber
- 250 gram Revet ost, mozzarella
- --------------------------------
- 400 g lasagneplader
- 50 g revet ost
- 1 dl rasp
Instruktioner
Hak løg og hvidløg og svits dem i smør.
Tilsæt spinat, de skårne porrer, de revne gulerødder,bouillon,revet citronskal og saft og lad spinaten falde sammen.
--------------------------------
Til ostesauce smeltes smørret. Pisk mel i og spæd op med mælk. Saucen koges igennem under omrøring, og der smages til med muskatnød, salt, peber og revet ost
--------------------------------------
Skær torskefiléterne i tynde strimler.
Smør et ovnfast fad og læg lagvis bechamelsauce, lasagneplader, fiskefiléter, rejer og spinatblanding i fadet, det øverste lag skal være bechamelsauce.
Drys med ost og rasp og bag lasagnen ved 200° i 40 min.
Serveres med en god tomatsalat til.