Kold artiskoksuppe
Ingredienser
- 500 g Artiskok (evt fra dåse)
- 2 spsk Citronsaft
- 7.5 dl Vand til bouillon
- 10 g Grøntsagsbouillon - terning
- 100 g Løg
- 1 spsk Rapsolie
- 1 dl creme fraiche
- Salt og peber
- ---------------------
- Flûtes
Instruktioner
Stilken brækkes af artiskokkerne, og de koges ca. 30 min, i letsaltet vand tilsat citronsaft.
De afdryppes med bunden opad.
Bladene trækkes af, og skægget fjernes.
Artiskokkerne skæres i mindre stykker.
Løgene pilles, hakkes og svitses i en gryde i lidt fedtstof.
Bouillon og artiskokbundene tilsættes, og det småkoger i et par min.
Pureres i en foodprocessor, og smages til med salt og peber.
Suppen afkøles.
Portionanrettes med en klat cheasy fraiche og et drys hakket persille.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Der serveres flûtes ti