Tilbage

Selleri-kålrabimos

10 børn

Ingredienser

  • •600 g selleri
  • •400 g kålrabi
  • •40 g smør
  • •3 dl sødmælk
  • •1-2 spsk. æbleeddike
  • •salt og peber

Instruktioner

Skræl selleri og kålrabi, og skær dem i grove stykker. Dæk med vand i en gryde, tilsæt lidt salt, kom låg på gryden, og bring gryden i kog. Lad det koge til rodfrugterne er møre (ca. 20 min.). Hæld så vandet fra, og lad gryden med indhold stå et par min. og dampe af.

Varm smør og mælk op i en anden gryde.

Mos de kogte rodfrugter med et piskeris eller en kartoffelmoser, og tilsæt så den varme mælk og smør lidt af gangen, mens du rører. Pas på ikke at piske for meget i mosen - så risikerer den at blive klistret. Smag mosen til med lidt eddike og salt og peber.
---------------------------------------------------------------------------
Tip! Spis mosen til en kødsovs - eller som en selvstændig frokostret med lidt ristet bacon på toppen. Den er også god kold som smørelse i en sandwich, på rugbrød eller som dip.
Rester af mosen kan du komme i et fad og bage som en gratin