Tilbage

Spaghetti og torsk med parmaskinke

Ingredienser

  • 500 g renset torskefilet
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 skiver parmaskinke (ca. 50 g)
  • 25 g smør
  • 200 g skrællede jordskokker i små tern
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 300 g tørret fuldkornspasta, fx spaghetti
  • 200 g fintsnittet savojkål
  • 200 g edamamebønner (sojabønner)
  • 4 dl fløde eller ostesovs
  • friskkværnet peber
  • ---------------------
  • fintstrimlet savojkål til pynt

Instruktioner

Vend jordskokkerne i citronsaft efterhånden som du skærer dem i tern.
Rist dem hurtigt på en tør pande til de får en gylden overflade.
------------------------------------------------------------------
Skær torskefileten i mindre stykker og drys dem med citronskal, salt og peber. Skær skinken i strimler. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun fiskestykkerne og skinken.
Vend og steg fiskestykkerne ved jævn varme, ca. 4 min. på den anden side.
------------------------------------------------------------------
Kog pastaen i 10-11 min., til den er mør uden at være blød. Tilsæt savojkål og edamamebønner og lad pasta og grøntsager dryppe af i et dørslag.
Tilsæt fløden og rør rundt.
Vend forsigtigt torsk og skinken i.
------------------------------------------------------------------
Drys med jordskokker og friskkværnet peber.