Tysk løgtærte med bacon
Ingredienser
- 100 g koldt smør
- 175 g hvedemel
- ½ tsk salt
- Fyld
- 1 lille rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 skive toastbrød
- 1 lille æble
- 100 g bacon i tern
- 2 æg
- 2 dl mælk
- 1 forårsløg
- 1 dl.klippet purløg
- ½ tsk timian
- lidt salt
- peber
- et drys muskat
- 1 dl revet ost
Instruktioner
Dejen samles med en æggehvide eller 1½ spsk. vand.
Forbages i ca. 12 min. ved 200 grader C.
-------------------------------------------------------
Olien opvarmes i en pande.
Rød- og hvidløg opvarmes i olien uden at brune.
Bacon, æble (skåret i tern) purløg og forårsløg tilsættes.
Lidt peber kværnes over.
-----------------------------------------------------------------
Skorpen skæres af toastbrødet, der skæres i små tern, som fordeles på den forbagte dej.
-----------------------------------------------------------------------
Timian drysses over.
Løg- og baconfyldet hældes over også.
Æg, mælk og lidt salt og muskat piskes sammen og hældes over fyldet.
Drysses med reven ost.
----------------------------------------------------------------------------
bages ved 180° i ca. 20 min.