Stockholmskager
med syltetøj
Ingredienser
- 150 g smør
- 3/4 dl sukker
- 1 æggeblomme
- 2 tsk vanillesukker
- 3,5 dl hvedemel
- ---------------
- hindbærmarmelade til fyld
- ---------------
- glasur
Instruktioner
Rør smør og sukker
Tilsæt æggeblomme og vanillesukker.
Rør mel i dejen til den er smidig.
Form dejen til 2 ruller, og lad dem hvile i køleskab mindst en times tid.
Skær stængerne i ca 1 cm tykkelse og læg dem på plader med bagepapir.
Lav en fordybning midt i hver og kom syltetøj i.
Bag kagerne midt i en forvarmet ovn-175 grader og bag dem i ca 14 min eller til de er lyst gyldne.
Lad kagerne køle af på en rist.
Efter afkøling pensles de med glasur.
Opbevares i en kagedåse med tætsluttende låg og med smørrebrødspapir mellem lagene.