Bedstefars Skæg
Ingredienser
- 125 g smør eller margarine
- 125 g Sukker
- 4 æggeblommer
- 2 dl hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1/2 dl mælk
- ---------------------
- Fyld
- 5 spsk jordbærsyltetøj......
- eller anden syltetøj som man bedst kan li'.... En god rabarberkompot er også god!
- --------------------------
- Marengs
- 4 æggehvide
- 225 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 spsk flormelis
Instruktioner
Fedtstof og sukker røres let og luftigt.
Æggeblommerne røres i en ad gangen.
Mel og bagepulver blandes og vendes i dejen skiftevis med mælken.
Dejen fyldes i en lille, smurt bradepande, en lille en, 20 x 30 cm.
Bages i 15 minutter ved 175 °C.
Kagen tages ud, og der smøres et tyndt lag syltetøj på den.
Gør marengsen klar, mens kagen er i ovnen.
Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Pisk derefter vaniljesukker og sukker i lidt efter lidt og til sidst æblecidereddike. Pisk marengsen i 10 minutter, til den er helt blank og sej i konsistensen.
fordel derefter marengsen over kagen. Drys med lidt flormelis.
Sæt kagen med marengs i ovnen igen og bag den færdig i ca. 10 minutter mere. Lad kagen køle lidt af i bradepanden inden servering.