Tilbage
Bedstefars Skæg

Bedstefars Skæg

Ingredienser

  • 125 g smør eller margarine
  • 125 g Sukker
  • 4 æggeblommer
  • 2 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 dl mælk
  • ---------------------
  • Fyld
  • 5 spsk jordbærsyltetøj......
  • eller anden syltetøj som man bedst kan li'.... En god rabarberkompot er også god!
  • --------------------------
  • Marengs
  • 4 æggehvide
  • 225 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1 spsk flormelis

Instruktioner

Fedtstof og sukker røres let og luftigt.
Æggeblommerne røres i en ad gangen.
Mel og bagepulver blandes og vendes i dejen skiftevis med mælken.
Dejen fyldes i en lille, smurt bradepande, en lille en, 20 x 30 cm.
Bages i 15 minutter ved 175 °C.
Kagen tages ud, og der smøres et tyndt lag syltetøj på den.


Gør marengsen klar, mens kagen er i ovnen.

Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Pisk derefter vaniljesukker og sukker i lidt efter lidt og til sidst æblecidereddike. Pisk marengsen i 10 minutter, til den er helt blank og sej i konsistensen.


fordel derefter marengsen over kagen. Drys med lidt flormelis.

Sæt kagen med marengs i ovnen igen og bag den færdig i ca. 10 minutter mere. Lad kagen køle lidt af i bradepanden inden servering.