Marengs/Kys
Ingredienser
- 2,5 æggehvider (jeg bruger 2 bægre pasteuriseret æggehvider)
- 1 tsk. citron saft
- 140 g sukker
- -------------------------
- Evt farve og essens eller vaniljestang
Instruktioner
Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukker lidt efter lidt.
Pisk til blandingen er sej.
Sæt små toppe (ca. 3 cm i diameter) på 3 plader med bagepapir - brug en sprøjtepose med en stjernetylle.
Bag kyskagerne og lad dem stå i ovnen på eftervarme, indtil ovnen er kold.
Lad kyskagerne køle af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Bagetid:
Ca. 1 time ved 100° - varmluft.
----------------------------------------
Et tip fra min bager-søn:
Kom kysene i ovnen efter endt madlavning(men ikke mere end 100 grader), og lad dem stå til næste dag (eller tag dem ud inden du går i seng :) ....)